Rött Vin

De röda vinerna är alla omsorgsfullt gjorda på druvor som är typiska för sitt odlingsområde (terroir). Genuin kunskap, känsla och lång tradition ger varje vin sin speciella karaktär. På Domaine de la Tour du Bon i Bandol är det mourvèdre- druvan som har huvudrollen. Denna kraftiga och tanninrika druva ger kraftfulla och lagringsbara viner. Perfekt till smakrika kött- och gryträtter. Vinerna kan lagras under lång tid.

Hos Dirler-Cadé i Alsace odlas endast en röd druva Pinot Noir. Här finns de lätta och strama smakerna med nyanser av körsbär och andra sommarbär. Underbart till ljusa kötträtter och smakrika fiskmåltider. Från det sydafrikanska ’Shiraz-bältet’ i Cape Winelands kommer ett karaktärsfullt och smakrikt vin från den svenskägda vingården Kruishof. Perfekt till lite kryddiga kött-och pastarätter. Även detta vin går utmärkt att lagra. 

FRANKRIKE

DOMAINE DE LA TOUR DU BON - BANDOL