top of page

Mooiplaas

Stellenbosch, Sydafrika

Efter att ha letat länge efter en ännu en vinproducent i Sydafrika med samma filosofi som vår – familjeägd, kvalitetsdrivet, småskaligt och med  passion för hållbar vinproduktion – har vi nu hittat Mooiplaas.

Mooiplaas /vacker plats/ ligger bedårande vackert uppe på sluttning vid Stellenbosch med utsikt över Kapstaden. Det är tredje generationen Roos som driver och utvecklar gården. Ungefär 100 hektar tillägnas vinodling. Tidigt var man medveten om den unika biotopen och omvandlade en del av gården till naturreservat. Det finns ett djupt och långtgående engagemang i Cape Winelands Biosphere Reserve. Gårdens läge, med de stora höjdskillnaderna och den skiftande jordstrukturen, ger ett varierande växt- och mikroklimat. De svala eftermiddagsvindarna från den kalla Atlanten gör att druvorna får mogna långsamt. Alla druvor handplockas, i vineriet arbetar man omsorgsfullt och med så lite inblandning som möjligt, så att vinerna får återspegla druvans unika växtplats. Kanske ör det därför de ofta får utmärkelser och deras viner uppskattas världen över.


Delar av gården fält ingår i ”Old Vine Project”- en sammanslutning för några av de finaste sydafrikanska vingårdarna. Läs gärna mer på www.oldvineproject.co.za.

Besök Mooiplaas hemsida

IMG_0498%20kopia_edited.jpg
IMG_5390.jpg
bottom of page