top of page

Våra Producenter

Idag har vi tre fantastiska producenter i Frankrike och två i Sydafrika.

 

I Alsace med de fantastiska vita, eleganta och torra vita vinerna och en fyllig och smakfull crémant, som görs precis som champagne, men utan tillsatt socker!

 

I Bandol läggs de kraftfulla röda mourvèdredruvorna på fat i minst 18 månader för att så småningom bli fantastiska kraftfulla rödviner. Men vill man inte vänta kommer årligen ett karaktärsfullt och mycket uppskattat rosévin. Oftast vinkännarnas favorit. Bandol-roséerna är de enda roséer som tål att lagras i flera år. Dom passar dessutom utmärkt till mat. Året om!

 

I Brignoles övre Provence görs smakfulla ljusa fruktiga roséviner samt ett fantastiskt vitt, fruktigt och fylligt vin, gjort på den i Frankrike ovanliga druvan Rolle. 

 

Från Cape Winelands i Sydafrika arbetar vi nära två familjeägda producenter. Den ena, en mycket liten vingård som ligger i anslutning till Swartland, gör ett kraftfullt och elegant vin gjort på Shiraz-druvan. Varje årgång har sin distinkta karaktär. 

 

Från en större traditionell familjeägd gård i Stellenbosch kommer ett gott, fylligt och karaktärsfullt vitt Chenin Blanc-vin. Vinstockarna är lågproduktiva och bland de äldsta i området. Skörden är liten och vinet mycket angenämt.

bottom of page