top of page

Domaine des Annibals

Coteaux Varois en Provence

Domaine des Annibals är en mycket gammal vingård på 30 ha som ligger bara några mil från Medelhavet, i hjärtat av det ”gröna Provence”. Nathalie Coquelle  med familj driver gården sedan år 2001.

Druvorna är Cinsault, Grenache, Syrah, Cabernet Sauvignon, Rolle, Ugni Blanc och Caladoc.

Rosévinerna är populära och har fått många utmärkelser

Redan innan Nathalie Coquelle tog över gården arbetade man här ekologiskt.De små åkrarna gör också att hela produktionen blir småskalig och hantverksmässig.

Nathalie är också engagerad och drivande i organisationen för ”oberoende vinbönder” i Provence. Det ät bönder som själva, på den egna gården, både odlar, producerar och säljer sitt vin. De märker  sina flaskor med den lilla figuren som bär ett vinfat och texten ”Les Vignerons Indèpendants”.

Namnet Annibals kommer sig av att männen på gården enligt legenden i alla tider varit mycket stora och starka. Nathalie såg en spännande koppling i namnet och fick en idé. Det kan ju ha varit här någonstans, som Hannibal passerade när han tågade över alperna för att angripa Rom. Och Hannibal blev ju känd för sina elefanter. Perfekt då med en elefant på vinetiketten! Så blev Nathalie damen med elefantvinet

Besök hemsidan

nathalie.jpg
1804791092_1250925229.jpeg
DSC00625.JPG
D5oh2M20.jpeg
bottom of page